9 oktober 2015
19:00

Vårgårda HC

Referat: Grästorps2 IK - Vårgårda HC

Första seriematchen och en trupp på antingen 13 eller 10 utespelare, med två spelare som precis frisknat till och en spelare som ett par dagar innan match gjort ett ingrepp i foten var frågan hur många som skulle kunna fullfölja matchen.

Laget startade bra och stod upp bra i första perioden. Orken tröt ganska snabbt hos några, men att Grästorp ledde med 3-0 i periodpaus var inte rättvist.

När Grästorp snabbt gjorde två mål i andra perioden tog VHC time out och kom överens om att sluta titta
på puck och istället stoppa Grästorps framfart tidigt i anfallen. De första anfallen efter detta var grymt bra och resulterade i ett mål av Oliver. Strax efteråt ökade så Grästorp på sin ledning och flera av våra spelare lämnade backarna helt ensamma i försvarsarbetet och det straffade sig flera gånger om. Det sista som hände i perioden var dock att Jesper fick iväg årets lösaste passning till Sebastian som fick iväg en fösning knappt med någon styrfart alls MEN pucken gick i mål!! Lärdom - stenhårda slagskott utanför mål ger inga resultat, men allt som går på mål kan resultera i mål!

Inför tredje perioden beslutade sig laget att fokusera på att det stod 0-0 och flera av spelarna fokuserade på hockeyn gjorde en bra sista period. Några av spelarna gjorde helt slut på sin energi, de åkte skridskor precis hela tiden inne på isen. Om alla gör detta i nästa match så kan det bli en riktigt trevlig tillställning!